Nieuws

jul 17, 2015

Nieuwe regels toewijzing huurwoning in stadsregio Amsterdam


Als inwoner van Almere kunt u sinds jaar en dag terecht in Amsterdam en omstreken voor een sociale huurwoning. Dat blijft zo, alleen de manier waarop gaat veranderen. 

U kunt zoeken in het bestand met aangeboden woningen van Woning-Net Stadsregio Amsterdam. Bijna altijd hebben meerdere woning-zoekenden belangstelling voor een woning. Degene die het langst in haar of zijn huidige woning woont (die de langste woonduur heeft), of degene met de langste inschrijf-duur, krijgt als eerste de woning aangeboden. Zo zijn de regels, tot 1 januari 2016. 
Inschrijfduur is bepalend Vanaf 1 januari 2016 zijn er nieu-we regels voor de toewijzing van woningen in de Stadsregio Amsterdam: woonduur telt niet meer mee. Vanaf dan geldt alleen de inschrijfduur. U kunt uw huidige woonduur omzetten in inschrijf - duur, zodat u geen kansen verloren laat gaan. Schrijf u wier 1 januari 2016 in bij Woningnet en zet uw woonduur om in inschrijfduur. U kunt dan nog vijftien jaar -tot 1 juli 2030 - gebruikmaken van uw opgebouwde woonduur. Na die datum telt alleen uw inschrijfduur mee. Bent u al ingeschreven bij Woning-Net Stadsregio Amsterdam? Dan wordt uw woonduur automatisch omgezet naar inschrijvingsduur, net als bij de Amsterdammers. Het is wel slim nog even te controleer of uw gegevens en uw huidige woon-situatie ingevuld zijn en kloppen. 
 
Zoekt u nu, of misschien in de toekomst, een sociale huurwoning in Almere? Dan verandert er niets. In Almere werken we al met inschrijftijd. Staat u nog niet ingeschreven bij WoningNet Almere en wilt u op termijn wel verhuizen naar een ander huurhuis binnen Almere: dan adviseren we u zich in te schrijven.